ponedjeljak, 25. veljače 2013.

Bajke su za laku noć.

Kad cijeli život živiš u nekoj vlastitoj bajci, teško se naviknuti na stvarnost i spustiti na zemlju.
Stvoriš si u glavi fikciju, sliku kakvo bi nešto trebalo biti, nesvjestan toga da takva slika stvari nije realna.
A onda odjednom... Udariš nosom o zid i shvatiš da cijelo vrijeme ganjaš neku iluziju, umjesto da živiš zbilju.
Ljudi nisu kakvim ih zamišljaš, nije niti život, ni ljubav. Ništa od toga nije bajkovito i savršeno, ali može i dalje biti lijepo. I bajke su lijepe, prekrasne, ali nisu stvarne. Dobre su kao uspavanke, ali ne i kao životne vodilje. Jer... Nikada ništa nije savršeno, i ako cijelo vrijeme živimo u uvjerenju da stvari nisu dobre jer nisu savršene, nikada nećemo biti sretni, radovati se sitnicama. Nećemo naučiti zanemariti sitne gluposti i cijeniti nesavršene stvari. Upravo to na prvi pogled nesavršeno, ono koje se ne uklapa u naš svijet, u našu viziju onoga što želimo, na kraju može biti sve što trebamo. Živjeti danas, u stvarnosti. U groznom, okrutnom, nimalo bajkovitom svijetu. Ali i svijetu punim prekrasnih sitnica koje će nas obradovati i podsjetiti koliko je važno voljeti male stvari. Koliko je lijepo u svakom danu naći pozitivu, a onda se pred spavanje umjesto bajkom uspavati vlastitom srećom i iščekivanjem novog, najstvarnijeg, dana.

Broj komentara: 9:

 1. to je to, zivjeti danas i primjecivati sitnice... prelijepa mi je tvoja zadnja recenica, pred spavanje se uspavati vlastitom srecom... predivno <3

  OdgovoriIzbriši
 2. Ja stalno živim u nekim bajkama i zato svakih par dana opalim glavom o zid :))) ali ne dam se, mi sanjari se ne damo :))

  OdgovoriIzbriši
 3. Treba se s vremena na vrijeme podsjetiti da je u nesavršenostima ljepota.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. ŽENO UBOLA SI GA KO SEVERINA SA NOVOM PJESMOM ALAAMI :D

   Izbriši
  2. Hahaha, Seva žena moćnica. :D

   Izbriši
 4. Još kad bi svi bili svjesni toga. Baš me rastuži kad mi neko blizak postane žrtva ideala...

  OdgovoriIzbriši

Hvala. <3