nedjelja, 14. travnja 2013.

Give me love.

Ljudi nisu Toshiba, pa da dolaze sa "no matter what" garancijom.
Suludo je očekivati da će netko biti tu za tebe bez obzira kako se ponašaš prema njemu.
Svaki odnos zahtjeva pažnju, vrijeme i ljubav, bez obzira bio to prijateljski, rodbinski ili odnos nekog para.
Možemo mi govoriti da ne očekujemo ništa od druge strane, ali to nije istina. Svatko očekuje da pažnja, emocije i ljubav koju daje dobije natrag, i to barem u istoj mjeri. Nitko ne voli biti onaj kojemu je više stalo. Kada ti je više stalo, kada osjećaš više, kao da bacaš sve to u vjetar. Kod ovakvih emocija je poželjan bumerang efekt.

Dogodi se da ne dobivamo emocije nazad. Najgore je kada to traje i traje. Dajemo cijeloga sebe, a nemamo ništa zauzvrat. Vrijeme leti, a mi stojimo u mjestu, čekajući nešto što ne dolazi.  Možda je tada najpametnije staviti točku i krenuti dalje. Nije najlakše, ali ne vrijedi gubiti vrijeme na nekoga tko ne cijeni ono što pružamo.

Ipak, dogodi se da i mi budemo ti koji ne mogu uzvratiti emocije. Ne zato što ne želimo, nego jednostavno... Ne možemo. Ne može se čovjek natjerati da voli, da osjeća nešto što ne osjeća... To se ili dogodi ili ne. Mislim da je u ovakvim situcijama najpametnije i najkorektnije biti iskren prema drugoj strani. Reći kako stvari stoje, pa kud puklo - da puklo.

U bilo kojem slučaju istina je najbolje riješenje. Barem ja to tako gledam.
 Bolje i najgora istina, nego najljepša laž.
Bolje razočaranje na početku, nego nekada kasnije, kada postane milijun puta teže.

Svašta sam nešto u ovom postu nabacala. Danima mi se neke stvari motaju po glavi, ali nikako da se poslože. Svašta se nešto izdogađalo, i polako izlazim na kraj sama sa sobom. I dok si slažem misli i izlazim na kraj sa svime što ostavljam iza sebe, lagano me hvata muka od svega onoga što me čeka. Nemam volje za optimizam, neka bude što treba biti.

Što sam još mislila napisati?
Ah, da. Pokazati da vam je stalo do nekoga ne čini vas ranjivijima, ne ruši vam image...
Zato je potrebno ljudima dati do znanja da vam znače, da vam je stalo. Dok su još uz vas.

Broj komentara: 10:

  1. ne da jaaaaaaaaa da budeš tužan, ne daaaaa <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam uz tebe. Slazem se sa svakom recju.. I nemoj siliti optimizam. Ako si sada ranjiva, i nema mu mesta dok se ne iskuliras...

    OdgovoriIzbriši
  3. skroz se slažem s tobom. dugo sam živjela po principu da bolje da šutim, ali sam shvatila da je čovjeku puno lakše kada ide po principu kud puklo, puklo.
    i da, imaš nagradicu kod mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bar se ne misli šta da je rekao, šta bi bilo kad bi bilo...

      Hvala ti za nagradicu. ;)

      Izbriši

Hvala. <3