srijeda, 7. studenoga 2012.

Predrasude i tako to.


Bila sam maloprije na jednom predavanju, a tema je bila "Robovi predrasuda".
Mislim se kakve su mi predrasude ostale, a kojih sam se uspjela riješiti.
Čini mi se da nemam baš nekih predrasuda. Nekako sam s godinama naučila poštovati razlike među ljudima, to da je svatko na neki način drugačiji... Pa i ja.

Trenutak u kojem su moje predrasude pale u vodu bio je onaj kada sam se sprijateljila s curom koju sam gotovo pa mrzila, a da ju nisam niti poznavala. Prošlo je od toga 3-4 godine, a moja Zlatka je sada udata ženica s malom predivnom bebom.

Imam još nekih predrasuda kojih bih se voljela riješiti jer mi ne trebaju.
Ne znam što vi pomislite kada vidite curu sa zlatnim satom promjera 10 cm i još toliko dugim geliranim noktima, u krznu i sa vidljivim umetcima u kosi? Ili kada vidite cure koje povraćaju na sred kluba od previše alkohola? To su moje predrasude, bar mi se tako čini...

Pokušavam ne suditi na temelju izgleda jer ne želim da meni to rade.

Kako bi lijepo bilo živjeti u svijetu gdje druge nije briga što si obukao, kako izgledaš, s kim hodaš ili ne hodaš, što radiš, koje si spolne orijentacije, boje kože ili religije.

Ljubav se jedino broji, barem ako se mene pita.
I tu nikakva oznaka nema učinka.

Broj komentara: 16:

  1. Ljubav se jedino broji, barem ako se mene pita.
    I tu nikakva oznaka nema učinka.

    sve si rekla sa ove dvije rečenice.

    OdgovoriIzbriši
  2. 22:22, kazaljke se poklopile. Neko misli na tebe.





    Neko=Damir

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi su se kazaljke poklopile, ja nisam ni vidjela.
      Netko misli na tebe.

      Netko=Ja.

      Izbriši
    2. Ma znam, ali nisam znala dok ti nisi rekao. :P

      Izbriši
  3. svi mi imamo bar neke male predrasude, ali je bitno da ih prepoznamo i kada ih prepoznamo da se borimo protiv njih..ja bar tako radim, kada osjetim da se nesto tako stvara u meni napravim jedan dugi razgovor sa sobom..jer DA svijet bi itekako bio ljepsi kada bismo svi zivjeli bez predrasuda..

    <3

    PS. dajes nam odlicne teme za razmisljanje ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. I sve je to izraženije kad počnemo da antipatišemo osobu koja je primjer naših predrasuda. Ja sam isto otklonila neke prema pojedinim ljudima i drago mi je zbog toga.

    OdgovoriIzbriši
  5. nisam puna predrasuda ko neki al bome nije ni meni lijepo vidjeti nakinđurenu žensku (ovo sve što si ti navela + nakvarcana do bola = užas živi)... al ako je ona sama sebi ok i ak je njoj tak dobro i meni je :D al ruku na srce, takva osoba sve i da hoće ne može proći nezapaženo.

    trebaš vidjet kad ja dođem u hlačama i martama van dok su svi ostali zbigecani (haljinice, štiklice i tako to)... to su isto odmjeravanja od glave do pete samo što mene to baš previše ne dira, ionak mi je sto puta ljepše u martama nego njima u štiklama :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma znam, ali najbolje kad te takvi pogledi ne diraju.
      Ne vidim smisao lomljenja u štiklama cijelu večer samo da bi prošle zapaženo. Neka meni mojih baletanki. :D

      Izbriši
  6. Svi imamo predrasude i one su neminovne. Vazno je samo osvestiti ih, i pokusati umanjiti one koje nam bas smetaju :) PS -Volim tvoje postove. Kratki, a prodres u dubinu :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala. <3