subota, 12. studenoga 2011.

Jesen u meni tuguje.

Opet ta jesen. 
Osjećam ju na obrazima dok šetam ulicom.
Možda je svaka jesen slična, ali meni svaka donese nešto novo. Ipak, jedan osjećaj ostaje iz godine u godinu - neka tjeskoba, kao da mi netko stišće želudac. Ne znam bolje opisati taj osjećaj.
Gledam u nebo. Iako je noć tek na pomolu, zvijezde su već brojne. Ne znam što je u njima da me tako privlače. Dižem pogled ka nebu, po ne znam koji put u zadnje vrijeme. Tiho izgovaram već izlizanu molitvu. Sama sam sebi dosadila s njom, ali sama mi bježi s usana čim ostanem sama. 
Zamišljam mu lice, pokušavam  se prisjetiti njegova osmjeha. Ne, ne opet leptiri. Ne znam mogu li podnijeti još jedan napad tih stvorenja. Ne želim, ne mogu... 
Polako u ove zelene oči stižu odavno poznati gosti. I opet plačem, a da ni sama ne znam pravi razlog, valjani razlog.
Što želim? Želim Njega. Želim da šetamo hladnim gradom u predvečerje, da se smijemo. Samo da ga gledam, da pamtim crte njegova lica. Da ne moram skrivati pogled svaki put kada mu želim vidjeti oči.
Želim ljubav, tu neku filmsku, idealnu, ogromnu ljubav. Ljubav od koje te srce boli, ljubav koja ti ne da spavati. Predugo želim istu stvar, već se pitam da li se isplati uopće nadati se.
Prokleta jesen. Ma koliko volim šareno lišće po cesti, zvuk vjetra, trnce u predvečerje, ruke u džepovima, toliko mrzim ovu svu tugu koju budi u meni. 
Sve što želim je jedna drugačija jesen, sretnija. 
I mislim da ju zaslužujem. Napokon. Dosta je 20 godina hladnih i tužnih jeseni, vrijeme je da i ja dobijem svoju jesen iz snova.
Samo ne znam slaže li se Onaj negdje gore sa mnom.

4 komentara:

  1. možda te baš ova jesen iznenadi ;-D
    radujem se još jednom novom blogu :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Želim ljubav, tu neku filmsku, idealnu, ogromnu ljubav..

    o tome sve sanjamo. <3

    čitamo se, super si! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Pratim :)
    Srećno blogovanje !!

    mymakeupandu.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala vam, moji novi blog prijatelji :*

    OdgovoriIzbriši

Hvala. <3